Kontakt: +386 (0)41 213 403
slo flag

Centralni sesalni sistemi

V zadnjih letih so v porastu alergijska obolenja, ki so poleg negativnih dejavnikov današnjega časa povezana tudi s čistočo bivanja. Ljudje se odločajo za raznorazne preventivne ukrepe, da bi preprečili spremembe na dihalnih poteh, lasišču ali koži, ki so povezane s prahom in pršicami. Raznorazni vodni sesalniki, ionizatorji in druge naprave so v večini primerov zaradi slabšega kakovostnega razreda neprimerne in ne zagotavljajo ustreznega izboljšanja alergijskega stanja.

V takih primerih je CSS (centralni sesalni sistem) zagotovo najpopolnejši sistem saj preprečuje kopičenje prahu in ostalih alergenov v prostoru. Pri sesanju se posesani prah ali odpadki odstranijo po cevnem sistemu direktno v zbiralno posodo in ne nazaj v zrak, kot je to običaj pri navadnih domačih sesalcih.

Prednosti centralnih sesalnih sistemov pred navadnimi sesalniki:
  • gre za zaprt sistem sesanja (zrak se ne vrača v prostor)
  • je enostaven za rokovanje
  • sesanje je tiho
  • centralni sesalni sistem je nadstandard, to pa vam dviguje ceno nepremičnine
  • nimate direktnega stika z električno energijo, kar je varnejše od navadnega sesanja
  • cena in zmogljivost sta v ugodnem sorazmerju

Centralni sesalni sistem veliko pripomore k zdravemu bivanju. Mogoče ga je vgraditi v zgradbe klasične gradnje, montažne hiše, pisarniške in industrijske objekte, skratka povsod. Vgradimo ga lahko celo v stanovanjske bloke, če se ga dovolj zgodaj projektira.

Nekateri dobavitelji CSS ponujajo najrazličnejše sesalne pribore od globinskih čistilcev, miniaturnih nastavkov za sesanje različnih pisarniških naprav in podobno. Vse to še dodatno popestri že tako zelo zmogljiv sistem. Garancije se razlikujejo, na splošno pa so garancije za sesalne agregate do 5 let, za pribor, sesalne vtičnice in ostale dodatke pa eno leto. Vse to nam dokazuje kako vzdržljivi so motorji teh sesalnikov.
Highslide JS
Centralni sesalni sistemi
  

Highslide JS
Centralni sesalni sistemi
  
 


InstalViler Jani Viler s.p.
Vodovodne instalacije in ogrevanje

Šared 19 c, 6310 Izola

E-pošta: jani.viler@gmail.com
Telefon: +386 (0)41 213 403